V-ati intalnit cu intrebarea "Aveti contract cu o fima autorizata DDD?" sau "Aveti proces verbal din care sa rezulte efectuarea serviciilor DDD?".

De ce cei ce vin in control la unitatile dumneavoastre cer toate aceste lucruri?
In primul rand un serviciu DDD se face pentru inlaturarea insectelor, taratoarelor, zburatoarelor, rozatoarelor daunatoare, care sunt direct raspunzatori de :transmiterea unor agenti patogeni atat la om cat si la animale, transmiterea unor boli infecto-contagioase si parazitare.

In al doilea rand exista legi emise in acest sens care obliga toti agentii economici si personae juridice sa detina un contract cu o firma autorizata DDD.
Cateva din legile existente sunt enumerate mai jos:
LEGE Nr. 100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica , PUBLICATA IN : MONITORUL OFICIAL NR. 204 din 1 iunie 1998. CAP. 5, ART. 28, Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru: aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.

LEGE nr.344 din 31 mai 2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica. Art. 11. - Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 80.000.000 lei pentru neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii .

Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.

LEGE nr.100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI aparuta in MONITORUL OFICIAL nr. 317 din 16 noiembrie 1994

ART.11
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 8.000 lei

  • d) neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.

ART. 13
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 400 lei la 2.000 lei:
m) neasigurarea, in sediul persoanelor juridice si in anexele aferente, a curateniei permanente, a efectuarii operatiunilor de mentinere a starii de curatenie, a operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, dupa caz, precum si a indepartarii reziduurilor solide in conditiile stabilite prin normele de igiena in vigoare;

Norme de igiena la unitatile de folosinta publica:
Art. 52. - Curatarea, dezinfectia, dezinsectia, deratizarea, precolectarea si evacuarea deseurilor solide se vor face cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • b) Dezinsectia periodica se va face la intervale prevazute in metodologii, dar nu mai mari de 3 luni, iar deratizarea periodica se va face la intervale de maximum 6 luni; intre operatiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsectie si deratizare curente, de intretinere, in functie de prezenta vectorilor.
MAI SUNT MULTE ALTELE!!!
Preturile serviciilor DDD se stabilesc in functie de suprafata si grad de infestare a imobilului.

Exista posibilitatea incheierii unui contract pe o periada de minim 1 an, in acest caz noi ocupandu-ne de toate procesele verbale necesare controlului DSVSA , dumneavoastra neavand batai de cap cu acest lucru, in caz de eventuale probleme NOI suntem cei care raspundem.

Suntem dispusi sa executam lucrari non-stop functie de posibilitatile beneficiarului.
Orice contract DDD poate fi reziliat oricand, daca beneficiarul nu este multumit de serviciile prestate.
Oferim garantie si seriozitate.

ddd iasi ddd bucuresti