Dezinfectia este actiunea de igienizare ce urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator a formelor vegetative ale microorganismelor...

Dezinfectia este actiunea de igienizare ce urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator a formelor vegetative ale microorganismelor, cu scopul prevenirii si combaterii infectiilor si bolilor transmisibile, atat la om, cat si la animale.

Germenii patogenici constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Ei reprezinta un focar permanent de boli infectioase si parazitare, ce necesita masuri de prevenire si combatere.

Dezinfectia este de doua feluri:

  • Profilactica sau preventiva are ca scop distrugerea posibililor germeni patogeni sau conditionat patogeni, ce constituie microbismul local si se dezvolta, influentand intr-un mod nefavorabil starea de sanatate a omului si animalelor;
  • De combatere sau terapeutica are ca scop combaterea anumitor boli infectioase sau parazitare, de la momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la distrugerea intregului focar.

ddd iasi ddd bucuresti